Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутати от парламентарната група на "БСП за България" се срещнаха с протестиращи от КНСБ пред Народното събрание.

Oще по темата
Пред синдикатите Нинова заяви, че техните искания – за увеличаване на минималната работна заплата на 850 лв., ръст на доходите и въвеждане на необлагаем минимум – отдавна са приоритети на БСП, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Напълно сме в синхрон с техните искания. Запознахме ги със законопроектите, които сме внесли в парламента. Предлагаме необлагаем минимум от 504 лв. и минимална работна заплата от 850 лв. Служебният кабинет и президентът Радев замразяват доходите. Ние не сме съгласни. Доходите трябва да растат. Инфлацията е голяма и хората обедняват", каза Нинова след срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 година

Чии доходи замразяват е въпросът Доходите на парламентаристите в това число и Вие ви се увеличават с увеличението на мин раб заплата т.е КНСБ работят за Вас Замразете си депутатските заплати така както направи Нинова и с потребителската такса тя е на ново мин раб заплата 290 лева Нека си замразят заплатите със задна дата когато мин раб заплата беше 290 лева

22

баба мара

преди 1 година

а от къде пари за увеличаване на доходите депутатите да работят без заплатикакто беше преди 30 години

21

До19

преди 1 година

Рядко малооумни индивиди сте се събрали тук,колко още трябва да се обезлюди и оскотее тая държавичка за да ви просветне,че за да я има ТЯ,то доходите на хората в нея трябва да са що годе адекватни на европейските?Има евро директива за МРЗ която ще стане и закон от 2025 година,същата трябва да е минимум 50 процента от средната за всяка една страна членка,какви"частници"какъв"бизнес"е това който не може да осигури за 2023 година 850 лева минимално заплащане на своите служители?

fallback