Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Лидерът на ДБ Христо Иванов призова ПП да не се отказват от опит за съставяне на кабинет на малцинството с втория мандат, дори ако Изборният кодекс бъде приет от парламента.

Преди ден от ПП поставиха като условие промените в ИК да не бъдат приети, в противен случай ще откажат да поемат отговорността и да сформират кабинет.

Иванов призна, че приема "със загриженост" сигналите, че ако хартиената бюлетина бъде предпочетена, мандатът ще бъде върнат неизпълнен.

Oще по темата

"Този подход на силово прокарване при положение, че ние предложихме формат за диалог, наистина руши дори най-малката надежда, която беше започнала да хваща някакъв корен, че в този парламент можем да покажем различно отношение към упражняването на властта и в този смисъл има смисъл да се поема рискът за правителство на малцинството с програмен характер. Разбирам това. Но също така смятам, че алтернативите са толкова лоши, че не бива прибързано да затваряме този прозорец. И нашият призив към колегите от "Продължаваме промяната" ще бъде да продължим да разсъждаваме върху тази тема", посочи той.

Относно общите кандидатури между ПП и ДБ на предстоящите догодина кметски избори, Иванов увери, че разговорите на първоначален етап и конкретни имена не са обсъждани.

„Казал съм многократно, че те са окуражаващи, но са далеч от всякаква конкретика. Има много възможни имена“, коментира той и определи като "спекулации" лансираните в медиите имена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Марто

преди 1 година

Е това е проблемът - всичко са ви само някакви жалки опити

27

Киро

преди 1 година

На Ицо Иванов адски много му се иска да остане във властта и е готов на какво ли не

26

Анонимен

преди 1 година

Предишното правителство ви беше за урок, с два троянски коня в коалиция, не може да се постигне нищо. Народа ще си пати още дълго, щом не осъзнава на кой да даде власт.

fallback