Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, по време на който изрази очакването на България постигнатите от страната ни резултати в охраната на външните европейски граници да бъдат признати от всички европейски партньори и страната ни да се присъедини в най-скоро време към Шенгенското пространство.
 
Свързаността е от ключово значение в условията на криза и прекъснати или силно затруднени вериги на доставки, затова улесняването на комуникацията между страните членки от ЕС в Югоизточна Европа чрез разширяването на Шенгенското пространство следва да бъде приоритет, подчерта президентът Радев, цитиран от пресцентъра на държавния глава.
 
Председателят на ЕК изрази подкрепата си за присъединяването на България към Шенген и открои постигнатите от страната ни резултати в охраната на границите на Европейския съюз, въпреки силния миграционен натиск.
 
По време на разговора бяха обсъдени и предприетите от служебното правителство действия за справяне с последиците от икономическата криза за гражданите и бизнеса и за гарантиране на макроикономическата и финансова стабилност на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

къде са им телефоните, не се виждат!

18

Анонимен

преди 1 година

да говорят с ес за шенген голема работа

17

Анонимен

преди 1 година

Всички политици искам да ги видя закопани на два метра под земята ! Всички без изключения .

fallback