Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Скандал в Народното събрание още на старта на обсъждането на промените в Изборния кодекс, внесени от БСП и подкрепяни от ГЕРБ и ДПС.

След като председателстващият заседанието Йордан Цонев даде думата на шефа на правната комисия да прочете доклада,  Нестимир Ананиев от ПП поиска думата за процедура, но Цонев не му я даде. След като Ананиев продължи да настоява от място, Цонев го наказа със забележка. Депутатът от ПП обаче не се отказа и Цонев го отстрани за едно заседание.

Oще по темата

След това депутати от ПП се скупчиха пред трибуната на председателя на НС и влязоха в спор с Цонев.

Йордан Цонев предупреди, че днес Правилникът за дейността на Народното събрание ще се спазва много строго и той ще следва буквата му.

На редица реплики на съпредседателя на ПП Кирил Петков, Цонев се обърна към него: „Вие ли ще ме учите как да спазвам Правилника?“.“Да, аз ще ви уча“, отговори му Кирил Петков.

„Сериозно ли си мислите, че по този начин ще бламирате  работа на парламента“, скочи Цонев към депутатите от ПП, който продължаваха да стоят пред трибуната.

Според Мирослав Иванов от ПП Цонев в нарушение е дал думата на председателя на правната комисия Родомир Чолаков да чете доклада, защото  не е подложил на гласуване негово предложение за разместване на точките в дневния ред.

В крайна сметка Цонев отмени решението на Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

Пъпъ яко се съпротивляват при Слави са мадуровките заминават а дб са обезличени вече тези шепа *** разиграват цяла България 2 год разпад рушене омраза противопоставяне лъжи Кражби грабежи саботажи невиждани Австрия ясно посочи какво е България

126

ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

преди 1 година

Тия Чалъми си ги Прави в Канада и САЩ , ТУК е БЪЛГАРИЯ - Кууурвар Нещастен...........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА

125

Анонимен

преди 1 година

Не е глупав народът, глупави са ни политиците. А народът избира от това, дето се е подредило на политическата сцена. Там, обаче, свестен човек не ходи. Засега, да се надяваме, че ще се прежалят и умни млади, аме не некадърен *** умнокрасивитет с претенции.

fallback