Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България очаква план и визия, хората искат спешно да се вземат мерки, за да намалим неравенствата в страната, а единственото нещо което ГЕРБ направи е да избере председател на НС и да вкара безобразието Изборен кодекс, обвини в декларация от името на ПГ на ПП Андрей Гюров.

Още по темата

„Нямаше разговор за коалиция с естествените партньори на ГЕРБ, тези които свалиха последния редовен кабинет. За сметка на това ГЕРБ пуснаха заря от фалшиви сигнали, лъжи противоречиви твърдения, Бойко Борисов си противоречеше със собствената партия и със самия себе си. Цялата държава става заложник на настроенията на този човек“, отсече той.  

„Както сте тръгнали няма как да формирате коалиция и хората няма как да не излязат на улицата, когато виждат, че вместо да се решават истинските проблеми ГРЕБ, ДПС и БСП приватизират Изборния кодекс като единственото важно нещо. Стана ясно, че ГЕРБ нямат намерение да работят за сформиране на правителство, България има нужда от отговорно поведение и не може да се отлага . Изправени сме пред важи решения и не може да губим историческо време, всички предупреждават за тежка зима и това безвремие не може да продължава“, каза Гюров.

„Когато другите ги е страх, нас не ни е страх дори и да сме малко и всички залози да са срещу нас и заради това излязохме с план с ДБ и само със 73 депутати сме готови да предложим правителство с ясни задачи – Еврозоната и Шенген, увеличаване на пенсии и заплати и това е единственият начин за намаляване на неравенствата, запазване на текущите данъци, приемане на бизнес пакет за омекчаване на административната тежест за бизнеса, работещо електронно управление, приемане на пакет за по-добро административно обслужване на гражданите, пакет „Справедливост“ за започване на реформа в прокуратурата“, посочи Гюров.

Той припомни, че за да съставят правителство на малцинството с втория мандат ПП и ДБ имат няколко условия и първото от тях е да се оттеглят промените в Изборния кодекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase