Снимка: БГНЕС
fallback

Македонският посланик в София ще бъде извикан в Министерството на външните работи и ще му бъде връчен остър демарш по повод на въоръженото нападение срещу българския културен клуб "Цар Борис III" в Охрид.

Българските дипломати пък са информирали подробно ръководството на Европейската комисия за тежкия инцидент.

Пропомняме, че в сряда около 20:00 часа бе изпразнен един пълнител при стрелбата срещу българския клуб. Веднага след нападението българският консул в Битоля Димитър Иванов пристигна на място. Само в помещението на клуба във вътрешността му бяха открити 8 патрона. Има запис, на който се вижда ясно автомобилът, от който е стреляно и за органите на реда няма да бъде проблем, ако има истинско разследване, нападателите да бъдат открити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Войникът без армия

преди 1 година

Снощи 23.11.2022г. С. Македония , с този за мен терористичен акт/използването на оръжие в мирни държави с/у сгради и лица на други държави си е чисто терористично деяние -тероризъм/ обяви война на България ,а не както нежно се опитват да ми пробутат,че било пореден "вандалски" акт,и Българските политици трябва веднага да прекъснат дипломатическите отношения със РСМ до влизането в затвора на Северно Македонските терористи , които стреляха с/у сграда с Българи ,което и като действие ще покаже,че самата "държава" СМ няма съпричастност към терористичният обстрела на Българският клуб&#128545

11

Анонимен

преди 1 година

*** КВО ВИКАТ ТОА МАЖДРАМУНЯК ? С НАДЕНИЦА И СКОПСКО ПИВО ЛИ ШЕ ГО ГОЩАВАТ? .....ТИЯ НИ ПЛЮЧТ, НИЕ ИМ СЕ ДУПИМЕ ! ВРЕМЕ Е СЪС СОПАТА В ОБРАТЕН РЕД ДА ИМ СЕ ОТГОВОРИ

10

Анонимен

преди 1 година

Кво се занимаваме с тия aбopигeни? албанците ще ги "оправят" през следващите години, като ги претопят. между косово и албания рсм какво бъдеще да има? никакво.

fallback