Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС протестира срещу полицейските репресии в страната, визирайки полицейската акция, при която бе арестуван кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив-Област Георги Мараджиев.

"Това разчитаме като продължение на полицейските репресии, започнали от времето на Бойко Рашков. Наясно сме, че публична личност като кмет може да бъде задържан и разпитван, но при спазване на всички процесуални изисквания в правовата държава. Кое наложи отново да се нахлува по безобразен начин във фабриката на семейството на Георги Мараджиев, а не поканен по реда на НК? МВР се ползва за бухалка срещу политическия опонент", заяви шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Още по темата
Според нея това е демонстрация на полицейщина, след провалите на МВР с мигрантската криза и войната по пътищата.

"Дали арестът не се случва, защото от ГЕРБ-СДС поискахме оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев? Да не би нахлуването на 20 въоръжени и маскирани хора, да е следствие от това, че днес Демерджиев трябваше да се яви в Комисия по вътрешна сигурност, след като бездействието му доведе до смъртта и раняването на български полицаи и граничари?", попита Маноил Манев от ГЕРБ.

От партията се заканиха да инициират изслушване на вътрешния министър в НС за демонстративното задържане на Мараджиев. Тома Биков пък призова Демерджиев да си подаде оставката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase