IStockphoto

За да сте фешън в офиса, не означава, че трябва да имате само маркови дрехи, обувки и аксесоари. Важното е да ги съчетавате правилно и да спазвате няколко основни правила, които ще ви помогнат да направите добро впечатление. Неслучайно казват, че с облеклото си човек може да каже много неща, без дори да си отвори устата. Пример за това са много известни личности, например Меган Маркъл и Кейт Мидълтън.

 
Когато става дума за свободното ни време, всички ние сме експерти как да го изкараме най-добре. Знаем какво да носим, за да се чувстваме комфортно. Ала с любимия спортен комплект няма как да се появиш на работа. Особено ако имаш дрескод. Но дори и без него се налага да подбираш внимателно всяко едно парче. Ала седмицата е от 7 дни и не е лесно да се намери перфектната фешън визия за всеки един от тях.
 
Ако започвате нова работа или имате нужда от промяна в облеклото, то съветите на няколко стилисти ще ви помогнат да обновите гардероба си. И най-вече да отсеете кое е подходящо за офис средата и кое не.
 
Фешън съвети – как да се обличате за работа?
 
1. Планирайте предварително визията си
 
С този съвет ще си спестите много сутрешни главоболия. Ако сте работили вкъщи по време на пандемията или пък сте отвикнали да носите по-строго офис облекло, то трябва внимателно да планирате какво ще сложите на другия ден. Не чакайте сутринта, за да мерите пред огледалото. Така рискувате много.
 
„Планирането е ключово“, казва стилистката Адриана Гонзалес-Рамирес. Според нея отделянето на време за фешън тоалет за работа ще спести много напрежение, което е излишно сутринта.
 
Есенни обувки – време е за изненадваща тенденция

Дамски чанти за зима 2022 – вземете си пухкава

Есенни якета – трите най-добри модела за сезона
 
2. Изберете нещо, което ви придава увереност
 
Ако нямате възможност за нови дрехи, разгледайте гардероба си и изберете нещо, с което ще имате самочувствие. В тази връзка стилистът Стефани Валпони предлага да заложите на любимия си чифт дънки, който да комбинирате с модерно горнище, блуза или риза – обикновена или с буфан ръкави. Ако го направите, ще ви е много по-удобно на работното място.
 
Дреха, която ви стяга или ви кара да се чувствате по-дебели или незначителни, би повлияла на вашето настроение, както и на работния процес.

Още за облеклото в офиса и други модни съвети ще откриете в Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase