Снимка: БГНЕС

„Надявам се да не отиваме на предсрочни избори, би било безотговорно. Следващите предсрочни избори няма да дадат по-лесно решение от това, което е в момента”.

Това заяви в студиото на „На Фокус” по Нова тв депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Полагаме всички усилия за създаване на правителство, опитваме се да се абстрахираме… Не се ли самовзривява Асен Василев като гласува против новите самолети, които подкрепят ДБ. Не знам дали отиваме на предсрочни избори, ние още не сме получили мандат”, каза депутатът.

Той предпочита да гласува в хартия, защото има доверие на членовете в Секционните избирателни комисии.

Запитан, ако през 2023 г. има нови избори, ГЕРБ спечелят, но броят на недействителните бюлетини е висок, какво ще стане. „Не е въпросът за нас, това е въпрос на права. Ако има 15-20 000 души, които се притесняват да гласуват с машина, трябва да им дадем тази възможност. Демокрацията е за всички, не само за хората на площада”, каза Биков.

„Част от опонентите ни, които са по-отдавна в политиката си мислят, че са умни и хубави, другите купуват избори. Те нямат структури по места, нямат хора в СИК. Над 100 000 души участват в изборния процес в България. Мисля, че рискът да се фалшифицира нещо, както е софтуера на машините, е нисък”, каза Биков.

„Това, че приемаме предложението да има такъв разговор (с политическите си опоненти), не означава че се отказваме и на връщането на хартиената бюлетина. Ние въведохме смесеното гласуване, подкрепяме това гласуване, което беше въведено и от 45-ото Народно събрание. Почти няма гаранции за гласуването. Към този момент в тези условия смятаме, че трябва да дадем възможност за избор” каза Биков.

„Какви са гаранциите за флашки, софтуери, които не съществуват в Изборния кодекс на Мая Манолова, сега действащият ИК е на Манолова и на Слави Трифонов и на тези хора”, каза депутатът от ГЕРБ.

Този парламент е в състояние да работи, работи по-добре от предишния, който не приемаше закони.

„Седяхме и анализирахме. Докато анализираме се оказа, че са подписали меморандум с Джеймкорп. Този договор щеше да бъде изпълняван активно, ако не бяхме разкрили тази далавера. Една от причините за тази доста силна реакция от страна на ПП, е, че те нямат голяма полза този парламент да продължи да работи”, каза Биков.

„Стани да седна не е чак толкова лоша формула, но няма кой да седне вече”, каза с усмивка той, запитан за думите на Борисов, че се готви за 4-годишно управление.

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 2 месеца

Прав е Биков, че демокрацията е за всички, но наши не е демокрация, няма демокрация без върховенство на правото, каквото в България няма. България се управлява от шепа олигарси, които си *** народа и си правят каквото си искат.

78

=

преди 2 месеца

Хич не ме интересува какви били партиите от "хартиената коалиция" и колко готини и модерни били флашкаджиите.Като инженер по електронна техника,с голям опит и квалификация съм наясно,че мадуровските таблетчета с мижавия им софтуер и разнасяните от сулю и пулю флашки са безкрайно лесни за фалшификация на резултатите от изборите. 15 служители на Сиела, фирма свързана с ПП и ДБ обсужват приватизираните ни избори и ще са абсолютни балъци ако не се възползват, но май балъците сме ние.

77

%%%%%%%

преди 2 месеца

ГЕРБ НИКОГА НЕ Е ПРЕДАВАЛ БЪЛГАРИТЕ ! А ППтата И ПАВАЖНИТЕ ЗОМБИТА ЩЕ НИ ЗАКОПАЯТ КЪМ РУСКИТЕ МОРДОРИ !!!111