Снимка: БГНЕС

Протести пред парламента, блокиране на работата на НС, конфликт на двата полюса – от едната страна са ГЕРБ, ДПС и БСП , от другата ПП и ДБ, битката е за хартиената бюлетина и изборния кодекс.

Аз гласувам с машина. Имам доверие на машините. Важно е да се подчертае кой промени тази система – Корнелия Нинова и Бойко Борисов. Какво се случи сега, че трябва да се промени, та трябва да се отиде в обратна посока – губят стотиците хиляди недействителни бюлетини и фалшивите протоколи. Всичко е с фокус местните избори. Това заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов пред NOVA.

По думите му от ДБ утре на консултациите при президента ще кажат, че няма да подкрепят първия мандат на ГЕРБ за съставяне на кабинет. ДБ са готови да подкрепят „Продължаваме промяната” за съставяне на правителство.

„Борисов и тези, които управляват досега страната, искат да запазят местната власт. На Борисов му се иска във всичко да бъдем заедно, във властта може би да не сме заедно. Иначе – винаги да се асоциира със здравите сили”, каза съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Според него ГЕРБ няма да получат подкрепа за първия мандат, но той гледа към третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Милиардите, откраднати по времето на Борисов, ще започнат да се въртят отново.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase