Снимка: БГНЕС

Съотношението на партиите, които държат на изцяло машинното гласуване и партиите, които подкрепят възможността за вот с хартиена бюлетина е 1:3. Това означава, че ако вчера са се събрали 1000 души, срещу тях стоят 3000.

Така Георг Георгиев от ГЕРБ коментира вчерашните протести срещу връщането на хартиената бюлетина. Според него по-голямата част от хората не вярват на машините.

Пред БНТ той коментира въвеждането на броенето на хартиените разписки от машинния вот: "Не са осакатени машините са гласуване. Осакатена е свещената флашка. Тази флашка, която е в основата на всички послания на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Защото те сами разбират, че явно без тази флашка тяхното политическо бъдеще е застрашено. И аз се тревожа от истерията, която се създаде около тази флашка. От това, че до изборния процес действително ще имат достъп хората, за да проверят. Защото в момента никой няма никаква увереност за това, което се случва. Когато изборният процес, фундаментът на демокрацията в държавата е достъпен само до ограничен кръг хора тесни специалисти, тогава няма как хората да имат увереност в него", заяви Георг Георгиев.

Той коментира още, че изцяло машинно гласуват единствено държави от третия свят или такива, които са огромни по размер с цел по-лесно обработване на вота.

"Бяхме наблюдавали в историята протести за отнети права. Но протести срещу права за пръв път виждам. За първи път виждам някой да се съпротивлява за начина, по който демокрацията функционира и това, което тя представлява в крайна сметка. Пленарна зала е тази, която ще вземе крайното решение. Но няма да стане с тропане на крака и викове: "Не, така ще стане!", заяви той.

Георг Георгиев определи като "идиотщина" тезата на Ивайло Мирчев, че Нидерландия се противопоставя на приемането на България в Шенген заради контрабандата през ГКПП "Капитан Андреево".

Той отправи контраобвинения към кабинета "Петков", че е оставил охраната на границата в лошо състояние и неотговаряща на техническите критерии за членство в Шенген.

"България в момента не е тази сигурна граница на ЕС, каквато беше по времето на господин Борисов", изтъкна той.
 

Коментари Напиши коментар

157

Ангелина

преди 2 месеца

В държавите от "третият свят" имат повече морал ,отколкото такива млади хора ,като въпросният Георг Георгиев - продал душата си на Дявола. Жалко е ,че толкова "младежи на ГЕРБ" са в пъти по- арогантни и безскрупулни ,отколкото техния вожд,който те гледат с възхита и преклонение и не осъзнават ,че са безгръбначни мекотели без грам мисъл и собствено мнение ,само и единствено заради меркантилността си и болезненият си кариеризъм на всяка цена и без значение на варварските средства.

156

Мен

преди 2 месеца

Не че нещо, ама ние сме си държава от третия свят, та даже сме и по-зле от някои държави в същата група. Особено в последните десетина години, в които страшно много изостанахме. Сега цел трябва да ни е да достигнем Румъния първо...

155

Специалист

преди 2 месеца

България е страна от третия свят, ако не знаеш погледни през прозореца.