—нимка: Ѕ√Ќ≈—

—ъотношението на партиите, които държат на изц€ло машинното гласуване и партиите, които подкреп€т възможността за вот с хартиена бюлетина е 1:3. “ова означава, че ако вчера са се събрали 1000 души, срещу т€х сто€т 3000.

“ака √еорг √еоргиев от √≈–Ѕ коментира вчерашните протести срещу връщането на хартиената бюлетина. —поред него по-гол€мата част от хората не в€рват на машините.

ѕред ЅЌ“ той коментира въвеждането на броенето на хартиените разписки от машинни€ вот: "Ќе са осакатени машините са гласуване. ќсакатена е свещената флашка. “ази флашка, ко€то е в основата на всички послани€ на "ѕродължаваме пром€ната" и "ƒемократична Ѕългари€". «ащото те сами разбират, че €вно без тази флашка т€хното политическо бъдеще е застрашено. » аз се тревожа от истери€та, ко€то се създаде около тази флашка. ќт това, че до изборни€ процес действително ще имат достъп хората, за да провер€т. «ащото в момента никой н€ма никаква увереност за това, което се случва.  огато изборни€т процес, фундаментът на демокраци€та в държавата е достъпен само до ограничен кръг хора тесни специалисти, тогава н€ма как хората да имат увереност в него", за€ви √еорг √еоргиев.

“ой коментира още, че изц€ло машинно гласуват единствено държави от трети€ св€т или такива, които са огромни по размер с цел по-лесно обработване на вота.

"Ѕ€хме наблюдавали в истори€та протести за отнети права. Ќо протести срещу права за пръв път виждам. «а първи път виждам н€кой да се съпротивл€ва за начина, по който демокраци€та функционира и това, което т€ представл€ва в крайна сметка. ѕленарна зала е тази, ко€то ще вземе крайното решение. Ќо н€ма да стане с тропане на крака и викове: "Ќе, така ще стане!", за€ви той.

√еорг √еоргиев определи като "идиотщина" тезата на »вайло ћирчев, че Ќидерланди€ се противопостав€ на приемането на Ѕългари€ в Ўенген заради контрабандата през √ ѕѕ " апитан јндреево".

“ой отправи контраобвинени€ към кабинета "ѕетков", че е оставил охраната на границата в лошо състо€ние и неотговар€ща на техническите критерии за членство в Ўенген.

"Ѕългари€ в момента не е тази сигурна граница на ≈—, каквато беше по времето на господин Ѕорисов", изтъкна той.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase