Депутатът от "Демократична България" и бивш министър Божидар Божанов заяви, че мнозинството в парламента опитва да направи изборните правила в своя полза.

Още по темата
"Явно ГЕРБ искат толкова бързо този законопроект да бъде прокаран, че да има среднощно заседание на правната комисия. Имало е дълги заседания, но такова нещо не е имало. Това издава неистово бързане. Най-притеснителната промяна е, че не просто се връща хартиената бюлетина. Превръщат машините в принтери - вече не съхраняват информация и не броят", посочи той в студиото на "България сутрин".

Според Божанов тези машини са купени по времето на ГЕРБ с Министерски съвет на ГЕРБ и доминирана от ГЕРБ Централна избирателна комисия.

"Няма нито едно валидно съмнение и доказателство, че има манипулация на вота с машините. ГЕРБ, БСП и ДПС постоянно повтарят, че някой пипа машините. Аз съм обвиняван неведнъж от г-н Борисов, че лично променям резултата. С ритник да прокарват Изборен кодекс и след това да кажат: Объркахме се, елате да си говорим, може да го разглеждаме като тактика за пред хората. Надявам се наистина да са разбрали, че са пресолили манджата", каза още Божанов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че има големи разминавания с БСП и вратата за евентуална бъдеща коалиция със социалистите се затваря доста бързо.

Вижте видеото с целия разговор.

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 месеца

До 8. А от кого са купени комисиите бе, тарикат? Както могат едните, значи така могат да ги купят и другите. Е, и? А софтуера от кого е купен, а?

14

Анонимен

преди 2 месеца

Срамът за ИТ общността дава разяснения, които са още по-объркващи, не трябва ли машините да отпечатват вота ми и да се брои него или няма значение как гласуваш, важно е какво отчита машината.

13

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 2 месеца

ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СЕ БРОИ----И БЮЛЕТИНИ И КВИТАНЦИИТЕ ОТ МАШИНИТЕ!..НЕМА ЛАБАВО!!