Снимка: БГНЕС
fallback

“Още в нощта на изборите партиите трябваше да осъзнаят, че президентът няма да бъде медиатор, посредник, независимо, че в българската теория на конституционното право, но и в практиката някои от коментаторите считат, че той е посредник като неутрална власт.

Oще по темата
Президентът Радев не е привърженик на тази теория и остави партиите, които прескочиха 4-процентната бариера сами да търсят пътя един към друг. От тази гледна точка, времето, което им дава, трябва да бъде оползотворено”. Това обяви пред БНТ доц. Наталия Киселова.

Според нея политическите лидери не знаят какво да правят, закъсняват в разговорите за позиции и политики. Тя припомни, че президентът Радев категорично заяви, че няма да е “архитект на коалиции” и коментира забавянето на първия мандат.

По думите ѝ “Български възход” е по-скоро в блока на ГЕРБ и ДПС, от другата страна са “Продължаваме Промяната”, БСП и “Демократична България". Първият блок е склонен да търси решение с първия и третия мандат за съставяне на правителство, докато другият е склонен да концентрира усилия във втория.

“Независимо в кой от трите варианта, ще се стигне до някаква форма на съгласие. Казано с всички условности, политическите лидери закъсняват в едно - всяка една от страните заявява, че ако получи мандата, ще положи всички усилия, но усилията вече трябваше да са започнали”, подчерта доц. Киселова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

пасарела

преди 1 година

Киселова , не защитявай Радев ! Той създаде тая бъркотия в държавата , той си присвои функции , които не му се дават по Конституцията ! Ама да питам гжа вицепрезидента що не го тури у "ред " , като не спазва партиината дисциплина , а само му прияква !Права е Корти храни / издигни / куче , да лаееее !!

9

toti

преди 1 година

РАдев с това им казва ,,ХАЙДЕ БЕ БАЛЪЦИ,КАВА ВЛАСТ ИСКАТЕ!!!...ТАЗИ НА НАРОДА ИЛИ РОБА !!!

8

Анонимен

преди 1 година

Факт, май а? Я кажи как се случи сефтето? Ти влюби ли се? М?

fallback