Снимка: БГНЕС
fallback

Не очаквам да има повишаване на цената на газа през зимните месеци, заяви в Бургас служебният министър на енергетиката Росен Христов.

"Нашите анализи показват, че може да разчитаме на едно стабилизиране на цените и както виждате вече обявихме цените за декември, те са все така достъпни от порядъка на 145 лв., като това декември, януари и февруари са месеците традиционно с най-високи цени, така че аз вярвам, че януари и февруари ще може да осигурим газ приблизително в този диапазон, така че зимата да мине сравнително леко", добави Христов, цитиран от БГНЕС.

Той коментира и изказването на бившия енергиен министър Александър Николов, който се закани, че ще даде Христов на прокуратурата за неверни твърдения, че е нанесъл щети за милиони.

Oще по темата
"Това е евтин начин за търсене на пиар и медийно внимание. Това, което аз казах е, че министърът на енергетиката трябва да носи отговорност за своите действия и бездействие за това, което се случва в енергетиката. Ако съдът реши, че не съм прав, то аз ще понеса отговорностите, но аз още веднъж го повтарям - министър на енергетиката трябва да носи отговорност Съжалявам, че това е изненада за господин Николов и че ще трябва да го научи по трудния начин, но моята позиция си е такава. В никакъв случай не виждам как това е клевета. Тъжно и смешно е бивш министър да се занимава с клюки и някакви евтини трикове за привличане на внимание", подчерта Христов.

Както е известно, по-рано днес в тв интервю бившият енергиен министър Александър Николов заяви, че ще съди служебния енергиен министър Росен Христов.

"Нямам търпение вече за доста ситуации. Когато става дума за нещо критично за България, се решава най-лесно с диалог. След като се позовава на моето име за казани откровени неистини, тогава само граждански иск към районен съд град Попово по адрес на текущия министър и жалба в прокуратурата, защото има вменяване на вина и независимо дали иска или не, текущият временен министър ще му се наложи да има дебат", заяви Николов.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Vol'Jin

преди 1 година

Да има уловка ....една калимявка ми се мисли за много умна .... И пак не можа да спре кво искаше да спре ...сега продължава да се мисли за много умен ... Ок сделката е следната взимате кво калимявкааа е свил с подлост и коварство и го унищожавате и ви се помага. А какво ще се случи с калимявкааа не е ваша работа ...

11

Анонимен

преди 1 година

Този министър ще го запомня с това,че най-официално заяви, доколкото се сещам на 21 октомври,и то пред медиите,за двойната тарифа на тока за потребителите и след два дена,правителството го отрече.С две думи, фигурантите трябва първо да питат началниците си и тогава да бърборят пред медиите.Пълен срам и позор, а сега говори колко бил виновен предходният министър за какво ли не.Ще видим и то скоро,но лошото е, че всеки си говори в тази държава каквото си иска,резултатите ги виждаме вече 30 г.

10

Анонимен

преди 1 година

Росен Христов беше толкова сигурен в изказването си, а сега какво - отговарят му и това били клюки. Да видим какво ще каже съда.

fallback