Снимка: БГНЕС
fallback

Твърденията на служебния енергиен министър Росен Христов, че ПП са купували природен газ на завишени цени след скъсване на отношенията с "Газпром" са неверни и това е поредния случай, в който представител на служебния кабинет говори с "опорките" на ГЕРБ, каза депутатът Искрен Арабаджиев от "Продължаваме Промяната" пред Нова Нюз.

Той заяви, че нямат притеснение от проверки и че това, което са постигнали, е да няма прекъсване на газ за България, с което не се е случил предвиждания хаос в енергетиката при спиране доставките на руския газ.

"Да, цените са високи, но на световните пазари те бяха рекордни. Когато започнаха да спадат октомври – ноември месец, цените, на които служебното правителство договаря, също спадат.

Oще по темата
Това са световни тенденции", поясни той.

Арабаджиев коментира и изказването на Бойко Борисов, че ГЕРБ имат готовност за кабинет, той няма да бъде номиниран за премиер, но правителството няма да е устойчиво.

"Защо толкова се бореха да свалят нашето работещо правителство, след като не искат и не могат да дадат добра алтернатива? Нека вземат мандата, нека предложат правителство, ние няма да го подкрепим. Не сме съгласни с управлението на ГЕРБ през последните 12 години", заяви Арабаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

И няма да спрат да повтарят опорката за сваленото от Герб правителство. Ако Слави не си беше оттеглил подкрепата, дали пък щяха да бъдат свалени? Сами се свалиха, щото не се разбраха за пари и постове, то това им е най-важното, като влязат в парламента, другото може и да чака. А на Герб тая галимация им беше добре дошла, използваха я, ама опозицията какво да прави в такъв случай? Естествено, ще официализира срутването на глинената коалиция.

10

Христо Христов

преди 1 година

ПП лъжат.

9

Анонимен

преди 1 година

Как няма да повтаря , нали е герберска рожба ...

fallback