Снимка: БГНЕС

Твърденията на служебния енергиен министър Росен Христов, че ПП са купували природен газ на завишени цени след скъсване на отношенията с "Газпром" са неверни и това е поредния случай, в който представител на служебния кабинет говори с "опорките" на ГЕРБ, каза депутатът Искрен Арабаджиев от "Продължаваме Промяната" пред Нова Нюз.

Той заяви, че нямат притеснение от проверки и че това, което са постигнали, е да няма прекъсване на газ за България, с което не се е случил предвиждания хаос в енергетиката при спиране доставките на руския газ.

"Да, цените са високи, но на световните пазари те бяха рекордни. Когато започнаха да спадат октомври – ноември месец, цените, на които служебното правителство договаря, също спадат.

Още по темата
Това са световни тенденции", поясни той.

Арабаджиев коментира и изказването на Бойко Борисов, че ГЕРБ имат готовност за кабинет, той няма да бъде номиниран за премиер, но правителството няма да е устойчиво.

"Защо толкова се бореха да свалят нашето работещо правителство, след като не искат и не могат да дадат добра алтернатива? Нека вземат мандата, нека предложат правителство, ние няма да го подкрепим. Не сме съгласни с управлението на ГЕРБ през последните 12 години", заяви Арабаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase