"И колегите от "Продължаваме промяната", и ние ясно декларирахме, че това не е среща, в която се цели подкрепа за правителство, в който и да е мандат. Това беше среща, в която започнахме професионални разговори по политики. Ние излязохме с нашата програма от 140 страници, в която има всеобхватни политики във всички сфери на обществения живот.

Още по темата
Колегите отново представиха своите 16 точки. Стана ясно, че една голяма част от техните предложения са и политики на ГЕРБ, които се осъществяват от години - политиката в образование, неувеличаването на данъците, влизането в еврозоната", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш социален министър Деница Сачева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че основните различия са в сферата на финансовата политика и по отношение на параметрите на бюджета.

 "Това ще бъдат експертните разговори, които ще трябва да бъдат проведени в следващ етап. Ние изразяваме съмнение към числата, които бяха представени вчера по отношение на брутния вътрешен продукт на макроикономическите показатели. Ние предпочитаме да вярваме на институциите. Очакваме и прогнозата на Международния валутен фонд. Нямаме причина да смятаме, че прогнозата, която  беше представена от г-н Василев, е достоверна", каза бившият социален министър.

Сачева подчерта, че усилията на ГЕРБ-СДС са фокусирани към това да направи всичко възможно  да реализира първия мандат.

"Всичко, което зависи от нас, ще бъде направено като усилие в тази посока. Ако не се реализира кабинет с първия мандат, няма логика ние да даваме подкрепа с втория мандат", допълни още депутатът от ГЕРБ-СДС.

"Много ясно показахме, че тези срещи трябва да се правят публично и пред очите на всички хора. Част от нашите 16 точки наистина бяха подкрепени, но имаше теми, които предстои да се водят на по-експертен разговор. С конкретни цифри г-н Василев показа, че такъв бюджет е възможен," коментира депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че под никаква форма партията няма да подкрепи  коалиционно управление или такова на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase