Снимка: БГНЕС

Трябва да се поздравим с това, че имаме председател на НС и можем да преминем към важните теми. Но с този избор не трябва да замитаме проблемите. Това заяви в "Говори сега" депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски.

"Чрез избирането на човек, който много ясно заяви, че не иска да бъде председател и партиите, които го издигнаха, заявиха, че той реално няма да изпълнява тези функции официално, а неговите заместници ще го направят, той ще бъде една фасада на политическата немощ на спечелилата партия да излъчи председател. Това компрометира парламентаризма и цялото НС", каза той.

"Продължаваме Промяната" не са очаквали кандидатурата на Вежди Рашидов да бъде издигната от БСП, обясни Терзийски:

"Подозирахме, че председател на НС има опасност да бъде избран със златен пръст, но не очаквахме той да бъде избран с червен юмрук в лицето на парламентаризма. Очаквахме някоя партия да не влезе в зала или да гласува по определен начин".

По думите му ПП са предложили открити преговори, за да може да се види публично как се стига до едно решение.

"Не знаем какво стои зад тази коалиция - дали това е хартиената бюлетина, дали е правителство, дали е бюджетът или нещо друго".

Терзийски не вярва, че партньорството с "Демократична България" е нарушено, като заяви, че са имали готовност да подкрепят и техен кандидат, както са подкрепили Кристиан Вигенин. Заяви, че ПП биха могли да си сътрудничат с БСП и в бъдеще, ако социалистите не се коалират с ГЕРБ и ДПС.

На въпрос с кои партии биха разговаряли ПП ако се стигне до втори мандат, депутатът отговори:

"Категорично сме заявили, че с ГЕРБ и ДПС няма как да управляваме и няма да преговаряме. Всичко друго е въпрос на политики, ние сме дали 16 много ясни политики, които ще защитаваме в НС. Предстои приемане на бюджет, нека видим как ще се позиционират тези партии".

Терзийски коментира, че "Български възход" тепърва трябва да се дефинират като политически субект, тъй като при избора на председател са гласували с "въздържал се".

Коментари Напиши коментар

14

трол

преди 4 месеца

в неделя по 0.20 ст ли ти пла6тат изванредно плюене

13

е и

преди 4 месеца

кво свободни хора имат право когато нямат об6тествени ангажиментигн ***

12

абе кой е тоя

преди 4 месеца

аре обратно в дупката,откъдето си изпълзял