Снимка: БГНЕС

"Кристалната нощ - позорното и печално начало на една от най-мрачните и трагични страници в човешката история", написа лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook.

Тази година се навършват 84 години от „Кристалната нощ“ - началото на Холокоста.

"С масивния погром върху еврейска собственост, включително и стотици религиозни храмове, вечерта на 9 срещу 10 ноември е ужасяващото заклинание на нацистите срещу милиони невинни хора, които в продължение на няколко години ще бъдат безмилостно преследвани, измъчвани и убивани. След края на Втората световна война, ужасяващата равносметка ще покаже, че светът няма да е познавал по-безмилостен и систематичен геноцид от Холокоста", пише Борисов.

"В дни на конфронтации и глобални конфликти, наш дълг като потомци на великите български духовници, политици, общественици и граждани, спасили своите братя и сестри евреи през 1943 г., е да пазим наследството и с цялата си сила и решителност да се противопоставяме на всяка форма на омраза, дискриминация и разделение", казва още лидерът на ГЕРБ.

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 2 месеца

Геноцидът на комунистите все още продължава!

66

Анонимен

преди 2 месеца

Както беше написал един пич: "евреите не изчезват, българите изчезват" , благодарение на мъдрото управление на ГЕРБ.

65

българина

преди 2 месеца

колко е *** бг избирателя, който позволява на човека намалил ни с 1 млн официално между двете преброявания, да говори за геноцид и е отново първа политическа сила... Все едно евреите да кажат, че Батман е по голям герой ит Бен Хур! бг народа заслужава само Мор Мизерия и Тормоз, докато му дойде акъла, като не няма да сме първите изчезнали от тази планета, много важно, на вселената не й ПУКА!