Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Лидерът на ДБ коментира по повод срещата на ГЕРБ и ПП, че е хубаво, че има конструктивност. Той посочи, че ДБ винаги е отворена за разговори за бюджет и политики, но дали ще се отзоват на евентуална покана за такава дискусия от страна на ГЕРБ, ще реши ръководството на ДБ.

„Страната има нужда да се фокусира върху общи политики, а не раздалечаване на позициите. Ние ясно сме определили точките, без които няма да водим диалог, оръжия за Украйна, правна реформа и т.н. Ако се стигне до втория мандат ще обсъдим дали бихме се включили в едно бъдещо правителство, но за първия няма как да водим разговори за кабинет“, обясни още Христо Иванов.

По думите му засега няма диалог относно изработването на формула за бъдещ кабинет, въпреки че ДБ поддържа диалог с ПП.

„Ако се фокусираме изобщо върху мандатоносителя, той е този, който носи отговорността, когато нещо е обещано, но не е спазено. При една толкова сложна ситуация, в която се намираме гаранцията, че ако дадени политики не се реализират оставка може да бъде поискана е много важно. В този смисъл има значение кой е мандатоносителят и дали ще е първият или вторият“, коментира той.

Лидерът на ДБ призна, че с времето различията на десните с БСП стават все повече.

Като такива той посочи позициите за изпращането на военната помощ за Украйна, за модернизиране на армията, влизането в Еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Стоян

преди 1 година

Все така говори и накрая прави обратното, точно както го е учил бившия му шеф Борисов!

19

Анонимен

преди 1 година

Няма смисъл да се коментира даже този пропаднал политик.

18

Анонимен

преди 1 година

До баба мара - вземи консерви в раницата и бегом да оближеш на Путин меховете. Всеки ден го правиш тук, отчети му се на живо.

fallback