"Естествено, че това крие рискове. Противно на това, което говори министърът на труда и социалната политика. Естествено, той няма какво друго да говори, след като е част от тази група хора, които са решили така да става. Бюджетът е философия, той не е една торба пари, в която бъркаш и вадиш", каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Още по темата

Според него политическите партии ще се надцакват в полето на стиснатостта.

"В ситуация, в която няма ясно изразена доминираща политическа воля, може всичко да се случи. Действащият бюджет е разчетен по друго време и при друга инфлация. Вече се случват други неща, вече всичко струва много повече, отколкото когато е струвало, когато е писан този бюджет. Както в този, така и в предишни бюджети, са допуснати поредица от грешки по отношение на второстепенни разпоредители с бюджетни средства, което може да бъде лесно направено. Ако продължим с тази 1/12 този порок ще продължи", допълни Манолов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му има тежко и сбъркано финансиране на институции, а като пример посочи НСИ, Националната агенция по геодезия, АПИ, Агенцията по вписванията, Автомобилната инспекция.

Той припомни, че ръстът в цените на някои продукти вече е над 50-100%.

"Не е сега моментът да се гонят фискални показатели и да стягаме коланите. Искаме среща с президента, към момента трудно си напасваме програмите. Не ни е отказана, точно обратното. Съгласен е да се види с нас. Има да говорим за много сериозни неща - както за доходите, така и за идиотиите, които се вършат в енергетиката. Миньорите от "Мини Марица-изток" поканиха вицепремиера Пеканов, който се занимава и е основен двигател на глупостите, които се вършат с Плана за възстановяване и устойчивост", добави Димитър Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase