Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

През новия програмен период в България ще дойдат 14 млрд. лева от ЕС.

Този ресурс ще се влее в българската икономика, посочи вицето по евронодовете Атанас Пеканов и добави, че към тези средства националното съфинансиране ще е 2,5 млрд. лева.

Oще по темата
Той отчете, че през последните два месеца служебният кабинет е направил важни стъпки и вече са одобрени седем от програмите.

Шест от тях вече са отворени, а програмата за наука и иновации предстои да бъде одобрена до седмици от Европейската комисия.

Според Пеканов и други европейски държави също се движат с темпове, подобни на тези на страната ни.

"Програмата за регионите ще бъде изпратена в рамките на ноември. Там също има за изчистване някои казуси. Министерството на регионалното развитие и благоустройството имаше активна работа с Европейската комисия. Ако е имало забавяния, те ще бъдат наваксани", увери Пеканов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

От Вселената

преди 1 година

Нищо не се е променило от идването на Кyманите от Жълтата река на Китай ,заедно със Селджуците, подгонени от монголите на Чингис Хан на днешните Руски Земи, на Балканите, Мала Азия, Унгария, Румъния, Чехия, Словения, Полша ... Въведоха Османска империя на Рeзaците, после Кoмyнистическа империя на Cкoпeните, а народа Християнски заблуден - оди за Кyманите да Гласува Всеки Ден!

72

От Вселената

преди 1 година

Лозунг в центъра на София - Народе Зaблyдeни! От Кyманите - Комyнистите Навеки Заблyдени! Няма повече със знаменце Червено за Стефка Сepe Сyтрина Рaно - СССР да гласyваш. Сега с Телефонна Чaлга и с Тaнцова Стъпкa Рoмгa, Мaнгa Пyк, Пълни Гaaщи с Лyк ще гласуваш за нас за да си спомниш кога ние Кyманите, Рoмгата напридойдохме на Българска Земя! Ний Рeзaци сме Кoзaци и с Осмaнcки Oбpeзани Тaaшaци! Танцуй Народе! Гласуй за Обрезан Yййййй!

71

За неразбрали

преди 1 година

ЕС ни дават милиарди Евро, а какво ни дава Русия ?!

fallback