Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите се скараха дали трябва да обсъдят промените в Изборния кодекс през тази седмица.

Милен Матеев от ПП поиска точката в дневния ред да отпадне, защото според него все още няма готовност за обсъждане на Изборния кодекс.

"Това става в нарушение на Правилника за дейността на НС. За мен е кауза да не върнем хартиената бюлетина и да не върнем начина, по който се манипулираха предишните избори. Не е нужно от коалицията "хартиена бюлетина" да ни показват мускуси, ние знаем, че имате мнозинство за това ,но го направете при спазване на правилата, а не на тъмно и потъпквайки нормите в тази държава", призова той.

Йордан Цонев от ДПС му отговори, че няма доверие в този начин на гласуване с машини и заради това въпросът трябва да бъде обсъден в пленарна зала.

Борислав Гуцанов от БСП пък поиска точката за проемането на решение за оказването на военната помощ за Украйна и проектът за решение за купуване на нови изтребители да отпаднат от дневния ред.

"Не считаме, че в обществото има консенсус за предоставянето на военна помощ, хуманитарна да, но не и военна", призова той.

При гласуването в дневния ред останаха и приемането на промените в Изборния кодекс, и проекта на решение за военна помощ за Киев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase