Снимка: БГНЕС

След съвет на партията ще вземем решение дали да приемем предложението на БСП и да проведем среща за обсъждането на бюджета. Това заявиха Петър Петров от "Възраждане" и Надежда Йорданова от "Демократична България" след заседанието на Временната комисия за уреждане на правилника за работа на НС.

"Нинова трябваше да ореже парите за военните самолети и да отпусне повече социални помощи, когато беше в управлението, а не сега да подкрепя предложението на служебното правителство", коментира Петров.

Още по темата
"Ние ще направим всичко необходимо за подобряване на доходите на българските граждани. Тази вечер от 18:00 ч. парламентарната група има заседание и тогава ще решим дали да приемем предложението на БСП за среща относно парите за бъдещия бюджет. Ние винаги сме били открити към разговори, но имаме позиции, които следва да отстояваме пред нашите избиратели", заяви още той.

"Позиция по всеки един от въпросите за бюджета ще бъде оповестена след заседание на парламентарната група на ДБ", съобщи Надежда Йорданова.

Тя добави, че "Демократична България" е внесла законопроект по три ясни стълба и по тях няма да правят компромис – а именно енергийната независимост, ясна позиция спрямо Украйна и правна реформа. „Трябва да бъдат приоритет мерките за насърчаване на бизнеса, както и всяко едно домакинство да може да слага по облекчен режим фотоволтаични панели“, заяви още Надежда Йорданова от ДБ.

БГНЕС припомня, че по-рано Корнелия Нинова съобщи, че левицата кани всички парламентарни групи да постигнат съгласие за социален пакет, с който да бъдат подпомогнати хората през зимата.

"Още днес ще отправим покани към парламентарните групи. Помните, че преди две седмици поканихме групите на подобен разговор. Тогава част от колегите се отзоваха и постигнахме съгласие по някои въпроси, например - по минималната работна заплата. Разговаряхме по това да има понятие „енергийна бедност”. Не постигнахме съгласие за таван на цените, какъвто БСП искахме, но имахме разговор, в който поне минимум социален пакет може да бъде приет между първо и второ четене и да не оставяме хората през зимата в тежко положение", каза още Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase