Снимка: НОВА
fallback

Политическата система трябва да се преформатира по начин, по който партиите, които отказват да разберат, че политиката е подразделение на етиката, най-сетне да го разберат.

Oще по темата
Това обяви пред "Нова Нюз" проф. Евгений Дайнов.

"България се събужда, но ужасно бавно. ГЕРБ да подкрепят ПП без да искат достъп до публични средства и да участват в изпълнителната власт. Диалогът се затруднява когато някой не е добросъвестен и се ръководи от своите блага. Борисов  е в политиката не за общото благо, а за усвояване на общи ресурси за определени групи. Има възможност за правителство, полезно за България", заяви експертът.

Политологът проф. Росен Стоянов смята, че трябва да се работи с духа, етиката и морала на младите хора.

"Ако съумеем да прехвърлим този начин на мислене върху политиците, ще тръгнем в позитивна насока. Нашата социализация се базира на ценности, в политиката също е валидно. Трябва да има компетентност, историчност и памет."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 1 година

Именно, защото българинът се пробужда и затова се връща хартиената бюлетина.От 30 години насам управляват бивши ДС, техните деца ги наследиха у ако продължаваме да стоим безучастни- идват техните внуци.Европейска държава превърната в латиноамериканска.Пътишатс ще убиват, защото парите за тях, ще бъдат винаги в нечии чекмеджета, ще умират хора, защото няма да има контрол на храните на "частната" граница.И знаете си живота какъв беше....Но "Всеки сам си преценя".Младите ще заминат, а старите...

37

Анонимен

преди 1 година

Младите политици са единственият шанс на тази разграбена държава.Те са образовани, пълни с ентусиазъм, предимно успели в личен план и се движат с времето си.Останат ли Герб и ДПС и естествено създадените от тях малки партии - това ще е краят...Дано хората извън хранилката да се осъзнаят, че с Герб, мизерията ще расте и ще се оправдават с лъжите за" счупена държава".Ако на избирателите им харесва да бъдат крадени и да мизеруват, значи Герб.Ако искат г-н *** да им решава изборите, да чакат

36

Читател

преди 1 година

Господин Дайнов, аз въобще не симпатизирам на ГЕРБ, дори ги ненавиждам, но да ми твърдиш ,че трябва да управлява ПП начело с Харвардските мошеници и предатели на всяка цена ми идва вече в повече от колкото мога да понеса. Затова си заминавай към Козяк където са господарите ти и повече не се появяваха в публичното пространство, защото си много вреден за България.

fallback