Снимка: БГНЕС
fallback

Ако сега не се създаде правителство, това може да не се случи и след 10 години, смята говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

„Случвало се е в българската история третият мандат да направи правителство. Най-важното е хората в парламента да осъзнаят, че трябва да има стабилно управление. Тези ,които трябва да управляват, не правят това. Те се занимават с друго. При парламентарна република политическата система трябва да се управлява от парламента. Когато там имаме проблем, се получава това, което ние не бяхме виждали за 35 години. На президента и на служебните правителства им се налага да носят, отговорност, а те трябва да бъдат просто помощен механизъм”, поясни още Кутев пред Нова телевизия.

По думите му в момента президентът през служебното правителство, за добро или лошо, управлява държавата до голяма степен.   

„Много настояваме да се формира правителство. Имено за това президентът прави всичко възможно да отложи разговорите, защото партиите не са готови”, допълни говорителят на служебното правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

По-добре

преди 1 година

Никой да не се докопа до големия кокъл.НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС ***! НАРОДА НЕ ВИ ИСКА ТОВА Е ИСТИНАТА.ПРИ 2,5 МЛН.ЖИТЕЛИ ГЛАСУВАЩИ ОТ 6.5МЛН.1МЛН.ИМАТ САМО ГЛУПАВАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НА ГЪРБСДС КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ.ПРОБЛЕМА Е МНОГО ПО СЕРЙОЗЕН.ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ПАРТИИ РАБОТЕЩИ ПРОТИВ НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЕКЗЕКУТИРАНИ! БАУШИ ТРОЛСКИ

23

перко

преди 1 година

И Кутев е като Таско Ерменков. Скоро никой няма да си спомня за него.

22

Щерю

преди 1 година

Дълбоко разделение настана сред другарите юдо-комунисти от БКП - старите в БСП и новите в ГЕРБ...

fallback