Снимка: БГНЕС
fallback

"Нещата са по-добре, отколкото изглеждат. Непрекъснато искаме отговори на политически въпроси, които не могат да бъдат дадени от днес за утре. От днес за утре не могат да бъдат намалени политическите напрежения, подозрения и вражди между политическите партии. Различните политически възгледи и трудното постигане на консенсус са основа на свободата и на това да има плурализъм. Може да изглежда, че политическата ни система е в хаос и в криза, но минаваме през здравословен период, защото в момента има много свобода."

Oще по темата
Това коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов.

"Въпросът е искаме ли да имаме на всяка цена правителство и да се заблуждаваме, че това ще реши политическата криза, а след това да се окаже, че това правителство никой не го харесва, но в този раздробен парламент не може да се събере мнозинство от 121 депутати, които да го свалят от власт", добави политологът.

"Да се сформира с мандат на ГЕРБ, подкрепено от ДПС и "Български възход". Тези три формации се разбират. Няма нищо лошо за българската политическа система и за избирателите ГЕРБ и ДПС да си признаят, че работят много добре една с друга, както работеха повече от десетилетие. В политиката не трябва да има заклеймявания. Когато никой не нарушава закона и конституционния ред, няма нужда да бъде крайно заклеймяван от някого".

Политологът подчерта, че политиците имат право да променят позициите си, стига избирателите да им прощават това.

Убеден съм, че 2023 г. ще е по-стабилна политическа година от тази", добави политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Жана

преди 1 година

До до 39 "свалихте с вот на недоверие работещо правителство" Работещо за кого? За българите или за обогатяване на Киро, Кокоро, Лорел, Гела и т.н. крадци и измамници. Правителството на ПП+ДБ+БСП беше свалено по демократичен начин заради вредната и опасна за България и българите икономическа политика докарала двуцифрена инфлация, безумен дефицит, глад и мизерия. Само *** с изгладен мозък, или платен, че може да говори, че правителството на ПП+ДБ+БСП е работело за българите и България.

40

Жана

преди 1 година

До Гиб Мелсън Значи, Борисов за 10 години изтеглил 30 милиарда заеми, с които построи метро, пътища, пречиствателни станции, зали, църкви...., вдигна ВБП с пъти, премахна посредниците при горивата, вкара ни в ЕРМ; а Кокоро за 7 месеца изтегли 14 милиарда заеми, които изчезнаха, поради некадърното и крадливо управление на ПП-ДС-БСП инфлацията е двойна от тази в ЕС дефицита е 7%, върна посредниците за горивата, счупи държавността и се самообяви за почтен. Виждаме по джоба при кой бяхме по-добре.

39

Гиб Мелсън

преди 1 година

Винету бил разумен. Винету за 12 години е изтеглил 30 милиарда лева заеми. А познайте кой ще ги плаща тези заеми. Всяка година докато е бил на власт Винету е теглили милиарди заеми. Само през 2019-та, само в тази година не е теглил милиарди заеми. Ми то и аз мога така да управлявам. Разумно с чужди пари.

fallback