Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Старт на консултациите при президента преди връчването на първия мандат за съставяне на редовно правителство. На „Дондуков” 2 днес са поканени ГЕРБ-СДС. За разлика от друг път, консултациите с всички парламентарно представени партии няма да се състоят в един ден.

Самият Радев уточни, че няма да бърза с раздаването на мандатите, тъй като „парламентът има много работа за вършене”. След края на консултациите държавният глава ще връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС. Партията ще има седем дни, за да представи проектокабинет.

В случай на неуспех, втората папка ще отиде при „Продължаваме Промяната”. При нов неуспех третият мандат ще бъде връчен на партия по избор на президента.

БСП, ГЕРБ и ДПС заявиха, че са доволни от решението да не се бърза, защото важно било да има диалог в тези трудни времена за държавата.

Вчера Радев отказа да сподели дали е оптимист за съставянето на кабинет и заяви, че ще отговори на този въпрос след първите консултации и връчването на мандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Избирател

преди 1 година

Щом Радев започва консултации с партиите, при това първите били Герб - СДС, не мога да разбера кои са тези първите. Дали са Герб минус СДС или Герб, или пък СДС. Може и да са Герб + СДС, но това вече не е партия, а коалиция. Честито на получаващите заплати от бюджета на страната. Парите свършиха, особено левовете. Като нямат пари, да започнат да работят.

17

Милионер

преди 1 година

Като депутатите не стават за нищо, да си плащат осигуровките. А не да говорят глупости в парламента и хората да им ги слушат. Когота станат милионери като мен, тогава е възможно и да започнат да ми дават съвети. Честито на моите приятелки от банките.

16

Инженер

преди 1 година

Защо тогава имаше избори пред настоящата година. Нали НС трябва да избира правителство, а не президента. Консултациите, които аз давам не са безплатни. При това, вземам доста пари. Честито на политическите лидери. Както и на българските финансисти и банкери.

fallback