Снимка: БГНЕС
fallback

Защо е важен за всички законът за КПКОНПИ? Защото независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е силната имунна система на държавата срещу порочните практики, които допускат облагодетелстването на малцина за сметка на цялото общество. Инхаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства.

Това каза при старта на днешното заседание на МС служебният премиер Гълъб Донев, предаде БГНЕС.

С промените в ЗОП се забранява превъзлагане на поръчка, като при нарушение се налага санкция.

Днес ще одобрим и допълнителни 20 млн. лв. за изплащане на еднократна помощ за отопление в размер на 400 лв.

Надявам се, че ударната вълна от въпроси на народни представители ви поддържа в добра форма, обърна се служебният премиер към министрите. За двата дни от старта на 48-то НС по груби сметки са зададени около 70 въпроса към министрите от служебното правителство.

Забелязвам ударници в съревнованието за най-питащ народен представител, както и министри, които са първенци в категорията най-питан министър. Засега първенството води Иван Шишков с 18 зададени към него въпроса.

Разчитаме на същия устрем и активност в същинската дейност на депутатите като законотворци, допълни Донев, и честити именния ден на празнуващите на Димитровден, сред които е и министърът на отбраната Димитър Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Рошалка

преди 1 година

ГЕРБ е велика партия. Благодарение на нея имам сигурна работа в Община Перник. Топло, удобно и без напрежение. След средата на месеца работата намалява и работя и частно. Съпругата ми е в КАТ деловодител. Няма нерви, няма частни шефове, които да я правят луда. 40 дни платен отпуск + 40 болничен отличната . Ами съжалявам , но няма как да гласувам за друг освен ГЕРБ.

22

Глупости

преди 1 година

Инхаус процедурите са единственият начин, в България да се построят по-бързо пътища! Всичко останало е необозримо бъдеще! Докато се проведат търгове, докато минат обжалванията, докато се актуализират цените, защото през това време цените са скочили, и става мазало! Още десет години Северна България ще гледа магистрала през крив макарон! И след като вече година и половина хрантулниците на Радев управляват държавата,защо си нямат вяра в собственото ръководство на АПИ! Значи борбата е за комисионни

21

Анонимен

преди 1 година

КПКОМПИ се превръща нещо като Държавна сигурност, тогава ДАНС какво ще прави , само руски дипломати ли ще гони. Та нали ДАНС щеше да се бори с корупцията?

fallback