Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще отидем на консултациите за съставяне на правителство при президента Радев, заяви лидерът на Продължаваме промяната Кирил Петков пред bTV.

Още по темата
"2022 г. явно ще свърши с по-добър резултат от очакваното, съществуващият бюджет и в момента имаме излишък, явно служебното правителство харесва този бюджет, за да го продължи занапред и ако се сложат правилните икономически очаквания за растеж, правилните капиталови разходи, този хипотетичен бюджет би завършил с минус 4 млрд", посочи Петков.

"За нас хартиената бюлетина е вододел, всички наши коалиционни партньори на промяната трябва рязко да се разграничат от хартиената бюлетина, защото това отваря вратата на злоупотребите по време на изборите. Знаем как се случваха нещата, с чували с бюлетини, с подправени протоколи. Не можем да разрешим България да се върне назад“, посочи още Петков в предаването "Лице в лице".

"Моят призив към БСП и миналата седмица, и днес е да преосмислят тази позиция. Не можем да си позволим да имаме коалиция на хартиената бюлетина. Най-критично следващите седмици ще бъде да гледаме дали едни партии са готови да правят истинска промяна или само ще говорят, но реално ще върнем България назад,  добави бившият премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase