Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев "обезглави" седем полицейски управления, като мотивът началниците да се разделят с постовете си са слаби резултати и лош контрол.

Комисар Тенчо Тенев, бивш началник на „Пътна полиция“ към СДВР, обаче не е съгласен с "чистката".

Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и знам колко са сериозни и отговорни. Колежката от V–то РПУ, под чието ръководство беше заловен Георги Семерджиев, прегазил с колата си две млади жени на бул. „Черни връх“, не вярвам да е осъществявала чадър и да липсва контрол. На него му беше направен обиск, след който бяха открити големи количества наркотици, беше съставена преписка и всичко беше дадено на прокуратурата", заяви той пред БНР.

Идеята на служебното правителство е да се проведат честни избори, но вчера чух от главния секретар изрази като „политическото и професионалното ръководство на МВР“, обясни комисар Тенев.

Още по темата

"Сменени бяха доста колеги на територията на страната, които работеха добре при предишните избори. Това е необяснимо. Някой дава лъжлива информация на министъра и той не може да оцени правилно хората, които работят в системата на МВР", смята той.

Според него няма как началникът на РПУ да излиза виновен за всичко и за всички, не можело да стои до 400 човека и да следи какво прави всеки от тях. Има йерархия и всеки знае какви са неговите задължения"

Комисар Тенев се възмути и от смяната на Светослав Григоров в Кюстендил.

"Преди известно време имаше задържани политически лица, които бяха нарушили закона в неговата дирекция. Той си е свършил добре работата. Познавам и бившия директор на ОДМВР – Хасково. Не знам защо се сменят такива почтени служители", заяви комисар Тенев и допълни, че ще съди министъра на вътрешните работи.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase