Снимка: БГНЕС

Изключително точни са уредите, с които се тестват полицаите за алкохол при стартиратала акция, това заяви служебният МВР министър Иван Демерджиев пред медиите, съобщи Дарик.

Част от тях вече негодуват, тъй като пробите дават положителен резултат, а по думите им те взимат лекарства. Преди дни зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР) Генади Тенев увери, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави. „Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни”, смята той. По думите му тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати.

Още по темата
Синдикалистът обяви, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това, обаче, се дължало на лекарства, които приемат.

 "Нямат основание да негодуват, уредите са точни и отчитат различни вещества. Каква е причината да се намира това вещество в организма на съответния човек се установява с кръвна проба, която показва дали е наркотично вещество или е от лекарство", посочи министър Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase