Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

С гласуването на Вежди Рашидов за председател на НС дали не се оформя нова четворна коалиция?

 "Нищо такова не се случва. Слава Богу, народните представители намериха сили да излязат от този тупик. Две седмици след изборите ние предупреждавахме, че това ще се случи. Говорихме за диалог, за срещи, на които да се обсъждат проблемите.", каза Румен Йончев, депутат от „Български възход“, в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR.

"Български възход“ гласува „въздържал се“. Причината?

„Искахме обединяваща кандидатура, накрая излязохме от залата, защото не виждахме смисъл в това, всеки път да броим до 103 или до седемдесет и няколко и да повтаряме едно и също. Сриваме авторитета на една доста излиняла институция, каквато е НС в момента. Настоявахме за резултатност при гласуването. Подкрепихме тази идея, защото това беше единственият начин. Така или иначе, Вежди Рашидов беше председател на НС през тези три дни и при липса на друг избор, най-нормалното беше да продължим неговото председателстване в бъдеще“, каза Румен Йончев.

Той допълни, че отговорът дали има нужда от това Народно събрание от трите дни за избор на председател, отговорът е "не".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

Този беше от партията на Бареков, сигурно се надява, че хората са забравили този период :)

7

анонимен

преди 1 година

Навсякъде в Европа се говори за ядрен конфликт , който ще занули човечеството , а едни л-ай-нар-и в нашия парламент саботират всичко разумно. Това не са хора, не са българи.

6

Анонимен

преди 1 година

Има ли нужда от държава България - отговора е три пъти не?

fallback