Снимка: Bulgaria ON AIR

"Няма ново мнозинство в парламента. Това беше измъчено мнозинство на политически партии и депутати, които разбираха, че парламентът трябва да започне работа. Всички политически партии, които подкрепихме Рашидов, си дадохме ясна сметка, че независимо дали ще има излъчено правителство или не, този парламент най-напред трябва да започне работа", коментира депутатът от БСП Ирена Анастасова в "Денят ON AIR".

Тя подчерта, че няма да разговарят за кабинет с мандата на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", но ще се отзоват на разговори с мандата на "Продължаваме промяната". По думите ѝ има искри между БСП и "Продължаваме промяната".

Още по темата

"Кандидатурата на Рашидов още вчера беше вариант с помощ от зам.-председателите. Вчера всички се съгласиха за това - включително и "Продължаваме промяната" и "Демократична България". В един момент Рашидов се оттегли. Днес от всички, които бяха съгласни на този вариант, се оттеглиха "Продължаваме промяната" и ДБ. Народното събрание трябва да започне да работи, за да видим дали ще се разпусне. В политиката винаги има възможности", каза Анастасова пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че ако няма председател на НС, няма как да се конституира целият парламент. Тя добави, че отговорното поведение към България спрямо ситуацията, е да се избере председател на НС, а за да започнат разговори дали ще има редовно правителство, трябва да има работещ парламент. Според нея няма по-обединяващ кандидат от Кристиан Вигенин, защото е изключително диалогичен.

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" не желаят работещ парламент. Тези хора смятат, че трябва да се отиде на избори. Явно смятат, че от едни следващи предсрочни избори ще спечелят. Друго логично обяснение нямам", обърна внимание Анастасова.

Тя посочи, че целият сценарий с Паси и Плевнелиев е несериозен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase