Снимка: БГНЕС
fallback

Концепцията за създаване на проевропейско и антикризисно управление практически вече е изпразнена от съдържание. Това мнение изрази в ефира на Нова Нюз депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Стигнахме до един очакван резултат и в това няма нищо учудващо. През последната година и половина бяха положени всякакви усилия да стигнем до тази конфронтация, която разруши напълно политическия диалог.

Oще по темата
И резултатът е, че ние не можем да произведен дори избор за председател на НС", подчерта той.

По думите му през втория ден на парламента има и положителна тенденция. „Различните политически сили започнаха да си говорят, да се опитват да влязат в положението на отсрещната страна. Надявам се този процес да продължи и през петъчния ден, за да можем да стартираме работата на НС”.

„Със сигурност технически би могло да започне някаква дейност на НС и без председател.  Доверявам се на експертите по Конституционно право. Но това не решава големия въпрос – дълбоката причина за този резултат. Имаме проблем с политическия диалог и нормалното функциониране на българската политическа система. Докато той не бъде решен, докато всеки не направи своята жертва в името на това да работят институциите и да не се разпадне парламентарната демокрация – може да се самозалъгваме с определени правила, но няма да сме решили проблема в неговата дълбочина”, категоричен е Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

Този шматарок какво се не можа да вкара Бойко в затвора и сега гневен

25

ТОЗИ...

преди 1 година

КОГАТО ТОЗИ ИЗЛЕЗЕ ДА ГОВОРИ СПИРАМ ЗВУКА

24

гтн

преди 1 година

Кой духа най добре на Борисов?

fallback