"Имам усещане, че управляващите се чудят откъде да съберат пари.

Още по темата
Последното нещо, което е измислено е, тези пари да се съберат от производителите и търговците на ток. На базата на една европейска директива. В нея ясно и точно е казано от какви производства да се наложи допълнителен данък. В отделен член газовите централи са изключени", заяви председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества инж. Кремен Георгиев в Bulgaria ON AIR.

"Обаче това не пречи на авторите на този закон, който все още се обсъжда. Там пише, че всички, които нещо печелят, трябва да плащат. Там задкулисно са вкарани топлофикациите. Няма как да не се забележи от хората, които четат тези неща", каза още гостът на Ганиела Ангелова по въпроса с проектозакон за допълнителни мерки срещу високите цени в енергетиката.

По думите му това е предната тесла срещу топлофикационните дружества. В същото време започва сезонът, в който разходите за газ са повече.

"На всеки човек му трябва температура, която осигурява комфорт. Това не е 15 градуса, а минимум 20. За да се осигури тази температура трябва енергия, която трябва да се произведе, за което трябва да се изхарчат горива", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase