Снимка: БГНЕС

Георги Свиленски, Атанас Зафиров, Христо Проданов и Иван Ченчев ще са заместник-председателите на парламентарната група на БСП, обяви пред журналисти организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов след проведено заседание на парламентарната група на "БСП за България".

Той допълни, че БСП утре ще предложи Кристиан Вигенин за председател на Народното събрание.

Още по темата
Тръгваме със законодателна инициатива, съобщи той и допълни, че пакетът от закони, които вкарват, на първо място ще бъдат таван на цените на тока, газа, водата. На следващо място – изземане на свръхпечалбите от енергийните дружества, но не само на държавните, но и на частните, за да има справедливост в обществото, посочи Гуцанов. Трети законодателен проект ще бъде свързан със социалната област – нещо, което по думите му е пълен приоритет на БСП.

Другото, което ще направим, е още утрешния ден и в петък най-късно да внесем въпроси към служебните министри какво и как се е случвало по време на служебния кабинет, каза Гуцанов.

Той отбеляза, че в петък ще бъде изслушан служебният министър на финансите.

За правителство не сме говорили, нека утре да започне работа Народното събрание, да видим как ще бъде избран председателят му и едва тогава можем да коментираме по-сериозно за правителство, посочи Гуцанов в отговор на журналистически въпрос.

Очакваме да имаме подкрепа за законодателната инициатива, тъй като смятаме, че нещата, които предлагаме, са ключово важни за всяко домакинство в страната, за икономиката на България, добави Гуцанов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase