Снимка: БГНЕС/EPA

"С номинацията на Росен Желязков за председател на 48-ото Народно събрание даваме знак. Той е човек с огромен административен опит, житейски мъдър, балансиран и много добър юрист. На нас ни трябва консенсус, имаме всички възможност парламентът за почне с безспорните въпроси и той има точно тази нагласа".

Това заяви пред БНР Радомир Чолаков, избран за депутат от ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно събрание.

По думите на Чолаков не трябва да се допуска при гласуването на бюджета за следващата година да се раздадат предизборно повече.

Още по темата
Той изтъкна, че има парадокс в това, че всички политически сили нямат големи различия във вижданията си за това, което трябва да се направи за съдебната реформа:

"Същинските противоречия може би са в управлението на общите ни пари. БСП и ПП са за това да се вземат заеми и да се раздават пари. ГЕРБ и ДБ сме за строга фискална политика".  

Според Радомир Чолаков вторият мандат за съставяне на правителство няма как да бъде реализиран без подкрепата на ГЕРБ-СДС, ДПС или "Възраждане":

"Не разбирам каква е разликата между първия, втория и третия мандат, след като и в трите случая ще е необходимо максимално широко мнозинство в парламента", коментира народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase