Снимка: БГНЕС

Нужно е преразпределение на печалбите на частните енергийни дружества. Те генерираха милиарди на гърба на гражданите. Това е паричен поток, който може да се влее в икономиката. Ако парламентът работеше, поне таван за цените можеше да бъде сложен.

Още по темата
За мен е необичайно удължаване на срока за стартиране на НС. Това са пропуснати възможности. Това коментира за Нова Нюз Атанас Зафиров от БСП.

Според него може да се създаде държавен фонд, където да се дават всяка година по 100 млн. за насърчаване на инвестициите. "Облекчения и индустриални зони също са възможни. Борбата с корупцията е един от начините, чрез които се преодоляват бюджетните дефицити. За следващата година няма яснота как ще бъде запълнен дефицитът от газ, който е 1/3. Интерконекторът ще успокои държавата, но не бива да се изключват потенциални и традиционни доставчици", отбеляза той.

По думите му ПП са преписали социалните мерки на БСП. "Инфлацията се бори по различни начини, един от тях е повишаване на доходите. Трябваше вече да сме на банките и да приемаме закони, които да помогнат на хората да преодолеят кризите. За мен е необичайно удължаване на срока за стартиране на НС", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase