"Преди часове се получи изявление от генералния секретар Столтенберг, който заяви, че НАТО няма да разполага войски по границата с Украйна, което смятам, че ще доведе до успокояване на напрежението и до дипломатическо решаване на въпроса", заяви председателят на парламентарната комисия по отбрана Атанас Зафиров от БСП за "България сутрин".

Още по темата
"Получихме уверението на министъра на отбраната, че до срещата на НАТО през февруари няма да има подобни искания. Днес предстои извънредно заседание на НС, ще бъдат изслушани ресорните министри, премиерът, ръководителите на службите за сигурност. На него се очаква изготвяне на позицията на правителството, защото такава все още няма", посочи още депутатът пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Искрено се надявам, че в тази позиция ще намери място това, което разписахме в нашето коалиционно споразумение в частта за външни работи и отбрана - а именно, че България е против войната и настоява за дипломатическо решение на всякакви спорове. България е лоялен член на НАТО и се надявам, че няма да бъде проводник за засилване на напрежението и конфликта", допълни Зафиров.

"Няма основание за притеснение. Нашата национална сигурност не е застрашена", заключи той. 

Коментари Напиши коментар

13

Дьибрю иютрью...

преди 3 месеца

Открихте топлата вода!

12

Анонимен

преди 3 месеца

Шшшшштт, мъльчи, мъльчи, бе дрогарю, разваляш атлантическото единство!

11

Анонимен

преди 3 месеца

До Диана Бъхлгария била вмирисано блато, а 300 хиляди руснаци са се довлякли тук. Що така?