Снимка: БГНЕС
fallback

Категорични сме, че мястото на България е в Шенгенското пространство. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание, съобщи БТА.

"Няма да допуснем българската граница, която е външна граница на ЕС, да се използва за вътрешнополитическа употреба", категоричен бе Гълъб Донев.

Oще по темата
"Помните как започна мандатът на служебното правителство – с информация за проблеми по контрола на животни и стоки, които влизат в Европейския съюз (ЕС) през Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево". В края на мандата ни предстои да вземем решение, с което части от пункта ще придобият статут на стратегически обект от значение за националната сигурност", обяви премиерът.

В началото на заседанието Донев поздрави българските учени за днешния им празник и отбелязването на 153 години от създаването на Българската академия на науките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Istinata

преди 1 година

Mrusen komunist, byagay be.

52

Anonymus

преди 1 година

Да бяха само проблемни храни на тази граница.. Колко наркотици и нелегални стоки са пропускани през годините не е истина. Ако влезем в шенген с тази граница като швейцарско сирене ще значи, че цяла Европа ще бъде залята от всякакви ***. ЕС няма да допусне подобно нещо скоро време.

51

Замундец

преди 1 година

А Шенген ще има ли ? А ЕС ? Нещата взеха май да се смарангясват. При наз у замунда инфлация на банани няма и политическа криза също няма в замунда защото ядем опозиция.

fallback