Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Българските избиратели, които участваха в изборите със своя глас или отказ от гласуване, решиха, че коалиционната формула за създаване на правителство е неизбежна". Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание.

"Вотът премина спокойно и прозрачно, в съответствие със закона. Съществени нарушения не бяха констатирани. Гражданите изразиха свободно своя вот и предпочитания", посочи Донев.

Още по темата
Той припомни, че една от най-важните задачи на служебното правителство беше да подготви и организира провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

"Поздравления за добре свършената работа на всички министри, които пряко бяха ангажирани", коментира още премиерът.

"Резултатите показват картина, за която често призовавах да се мисли, за да не се губи ценното време между август и октомври. Ниската избирателна активност и високият вот в полза на "Не подкрепям никого" са повод за преосмисляне на политическото поведение, подчерта Донев.

"Като не подкрепят никого или не гласуват, избирателите задължават политиците да предложат своя по-добра версия. Президентът ще свика 48-ото НС, въпреки очакванията, ние се надяваме то да ма дълъг живот", добави Донев.

"Очаквам от вас да завършим работата по подготовката на законопроектите, свързани с ПВУ, това е друга основна задача, с която встъпихме в длъжност като служебно правителство. Една час от законопроектите вече са приети. Ще отлича сериозната работа на министър Крум Зарков и на вицепремиера Атанас Пеканов, за които подготовката на законопроектите по плана е основен приоритет и лична кауза. Не губете мотивация и енергия за работа в седмиците, които ни остават като правителство", каза още Донев, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase