Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на отбраната ще предостави безвъзмездно на правителството на Украйна хуманитарна помощ, чрез Сухопътните войски на следните количества облекла и обувки: 5 000 (пет хиляди) броя полушуба с подплата; 5 000 (пет хиляди) броя клин с подплата; 5 000 (пет хиляди) броя риза с дълъг ръкав; 5 000 (пет хиляди) броя шапка; 5 000 (пет хиляди) чифта обувки. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Предвидените за предоставяне движими вещи - облекла и обувки, не представляват униформено облекло по смисъла на регламентиращите документи.

Дарението се осъществява в отговор на получено искане от украинската страна за осигуряване на медицинска техника и имущества, топли дрехи и екипировка за наближаващия зимен сезон.

Министерството на отбраната споделя убеждението, че един от основните приоритети във всеки въоръжен конфликт е осигуряването на адекватни грижи за гражданите.

Посочените количества са от дългосрочно съхраняваните запаси от облекла и обувки за нуждите на Българската армия и са напълно годни за използване.

Необходимите дейности по организацията, подготовката, транспортирането и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на отбраната и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за настоящата година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

А на нас кой?

преди 1 година

Кой ще помага на България? Ние затъваме в криза, мизерия и свирепа инфлация. Това което се дава на България не са дарения, а само заеми и дългове които поколения наред ще се изплащат докато се мъчат и страдат българите с високи данъци, скъп живот и нисък стандарт на живот. В България болници изпадат дългове и нямат пари. НО ПЪК ДА ПРАВИМ дарения за Украйна.

37

ЕХеее Браво бе

преди 1 година

България с население около 6 500 000 да помага на Украйна с близо над 41 000 000 население. В България има дефицит недостиг на държавната хазна вземаме дългове и заеми. Топи се нашето население, но пък хайййдееее сега да помагаме на Украйна, а не на българите в България. 6 и половина милион срещу над 41 милиона украиноси.

36

Анонимен

преди 1 година

До Далай Лама Ще подарим теб ДА ПРАВИШ .........на зеленски .....

fallback