Снимка: БГНЕС
fallback

Държавата поема цялата дейност по контрола на храните на ГКПП "Капитан Андреево", коментира служебният министър на земеделието Явор Гечев, след като Министерски съвет обяви части от пункта за стратегически обект от значение за националната сигурност.

"С това недвусмислено се слага точка за това какво прави държавата по отношение на санитарния контрол на храните, които влизат през ГКПП "Капитан Андреево", каза той.

По думите му това е началото на края на цялата драма на "Капитан Андреево", с която държавата показва, че недвусмислено поема контрола на държавната граница.

Цялата дейност по контрола на границата за храни ще се изпълнява само и единствено от държавата, а след 6 месеца това ще се изпълнява на място от държавната лаборатория.

Служебният премиер Гълъб Донев коментира, че така ще върне сигурността и качеството на стоките, които влизат през този пункт, който е и външен за ЕС.

Земеделският министър поясни, че и в момента частната фирма "Евролаб", която преди извършваше фитосанитарния контрол, не извършва дейност на граничния пункт.

"Държавата не води битки с никого. Най-вероятно съдебните спорове ще продължат, но това не означава, че държавата няма да работи", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

А бря то дрогирани и пияни татуирани полицаи ,да се смее ли човек или да плаче ,и кой чекови бандюгите !!!

12

Анонимен

преди 1 година

Още по несигурно е държавен служителк на заплата 1200 лв да извършва дейността.Виждаме какво става в Кат ,ще повече ,че това щемса служители на БАБХ, които както знаем въобще ,ама въоще не са корумпирани

11

Анонимен

преди 1 година

щом ще се водят съдебни битки ,това означава, че не е сигурно дали ще е така както го мислят някои.Не е сигурно какво мисли Европа по въпроса, след като такива фирми има в доста държави.

fallback