fallback

Инфлацията или рецесията беше предизвестена преди много години, дълго време я отлагахме. Знаем, че нещо, което дълго време не се е случвало, нараства вероятността да се случи.

Oще по темата
  Това коментира членът на Управителния съвет и изпълнителен директор, отговарящ за риска на в tbi bank Александър Димитров по време на форума "Инфлацията – криза и възможност".

Той отбеляза, че сме свидетели на всички ефекти, трупани в годините.

"Трябва да се готвим за най-лошото, но да не изпадаме в крайности, а да действаме рационално. Защото когато пазарът се свие, всички гледат с недоверие един към друг. Трябва да внимаваме с мерките за буферите - това е начин да се охлади желанието за кредитиране. Друг начин да се ограничава рискът е с точен контрол на натрупаните обезценки. Това е коректив, който показва къде е банката и какво е качеството на актива ѝ. Позволява да се гледа перспективно напред", предложи Димитров.

"Прогнозираме лични сценарии - позитиви и негативи. Можем точно да предскажем сценарийно какво ще се случи. Банките са подготвени за тази криза, ще бъдем подкрепа за бизнеса и за гражданите. Трябва да се запази умерено потреблението, да не го стопираме, да се стимулира производителността, за да не доведе до рецесия едно такова ограничение", предупреди Александър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Диана

преди 1 година

Искаш да кажеш, предателствата на БСП нямат край..

9

Диана

преди 1 година

До Анонимен 9...Не надничай в Бчуждата градина...Всеки отговаря за себе си..Не знаеш какво точно става на друго място! БСП ТВЪРДЯХА, че ще има инфлация още докато Бойко управляваше без никакви инфлационни симптоми..БСП изкуствено предизвикват тази инфлация за да крадат!

8

Диана

преди 1 година

Значи всички били знаели, че Трябвало да изпаднем в инфлация, но всички я били отлагали дълги години...Смешно!... БСП не може да измисли вече дори правдоподобна лъжа - Трагедия!.. Бойко многократно се опитваше да съветва многозначните превратаджии какви мерки да предприемат срещу инфлацията, но никой не го слушаше, НАРОЧНО! Така бяха решили - ще има инфлация и туй то...Как да пропуснат възможността да краднат?!..

fallback