Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"Не очаквам повече покачване на цените, България достигна пика на инфлацията". Това заяви пред БНТ министърът на икономиката Никола Стоянов.

Oще по темата
По думите му България има нужда от редовно правителство с по-дълъг хоризонт. „Надявам се това да се случи, но междувременно имаме възможност България да реализира висок ръст, а не рецесия“, каза той.

Стоянов съобщи, че доколкото му е известно служебното правителство смята да предложи мярката от 25 стотинки за литър гориво да продължи, но уточни, че решението ще е на парламента, който тази седмица би трябвало да се събере.

Набелязани са мерки, които да повишат сигурността в "Арсенал". Има и опасни работни процеси и се случват такива неща. Всички предприятия в сектора след такъв инцидент се стягат още повече, заяви още Никола Стоянов.

По думите му служебното правителство работи, за да се подготви за икономически скок. Никола Стоянов коментира, че очаква ноември още повече да поевтинее цената на природния газ. "Разчитам, че следващият парламент ще уеднакви помощите и за електричество, и за газ, така че да няма привилегировани стопански субекти. Очаквам трайни и стабилни нива на цените, които биха задоволили бизнеса, със сигурност ще има енергия и то на добра цена", коментира Никола Стоянов.

Той подчерта, че количеството газ за зимния период е осигурено.

Икономическият министър поясни, че ако има решение на парламента, България може да доставя оръжие на Украйна.

"Не знам какво оръжие достига до Украйна, директно не изнасяме", каза Никола Стоянов.

По думите му фокусът е върху търсенето на инвестиции, като има сериозен интерес към България. Само с германски компании преговаряме за инвестиции за около 200 милиона евро за високоплатени работни места в IT сектора. София е избрана между 20 други градове в Европа от глобален спортен гигант, подчерта Никола Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Спеца

преди 1 година

Тоя тарикат иска да ни убеди , че цените ще почнат да падат и вероятно ще трябва да намалят и заплатите, за да няма инфлация!

50

Икономист

преди 1 година

глупости, цените ще растат още. целият процес сега е като една търкаляща се снежна топка.

49

почивния ден

преди 1 година

на всеки глобалист минава така - в интернет да пръскаме зловония

fallback