fallback

"Не мога да опровергая себе си, защото от началото на кризата казах, че при тази раздробеност на политическото пространство, след всеки избори ще идват нови и нови.
Oще по темата
Има вероятност да се направи някакъв скалъпен кабинет, но той ще е временен. Така че избори пак ще има", каза журналистът Иван Гарелов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той прогнозира, че вотът ще е най-късно с местните.

"Преди самите избори се карат, а знаят, че след това ще трябва да разговарят. Защо не вземат решение за промени в Избирателния кодекс, което да позволи уедряване на партиите, за да може една коалиция да спечели достатъчно гласове. Всеки си прави тънки сметки. Пълен абсурд е това, че колкото повече избори се правят, така се пречиствало - това го говорят тези, които не могат да влязат, или влязоха за малко, но излязоха", допълни Гарелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него един от вариантите е продължаване на служебния кабинет.

"Ние поне още 5-6 години ще се лутаме, вредата е огромна. Те не си дават сметка, че хората все повече се отчайват от демокрацията. Не е решение президентско управление, то изисква още много подробности. Или понеже сега харесваме Радев, дай да е президентска република. И защо пък трябва да свикваме с коалицията", попита журналистът.

И е категоричен, че не трябва да си във властта, за да участваш в парламента.

Попитан дали третият мандат ще отиде при "Български възход" и възможно ли е да има президентски сценарий, той отговори: "Има някаква конспирация, защото тези проценти, които липсваха, дойдоха в последния момент. Това боде очите. Някои социологически агенции му даваха много висок процент, защо? Това е изкуствено раздут процент, да, той е симпатичен, аз също го харесвам."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Крали Марко

преди 1 година

Държавата се държи от създадени велможи от власта на герб. Останалите са роби на системата. Да работят до скъсване ,но пак да са робски бедни. И това никога няма да се промени. Масовата заплата на хората трябва да е поне три хиляди евро. Но никога няма да се случи. Мутрата и такива като него си живеят в безграничен лукс и охолство. Също така са Пеевски и Доган. Това е държава на абсурдите. Такива хора не бива да има. Народа трябва да ги запали. Да ги изтрие. Няма какво да губи.

49

Крали Марко

преди 1 година

За 12 години Борисов безвъзвратно унищожи живота и реда в българската държава. Свидетели сме на пълно беззаконие от страна на съд и прокуратура. Вижте какво се случва с делото за убийството на журналиста Милен Цветков. 9 години......за убийство от надрусан до козирката наркоман......?????? Би трябвало този да лежи в затвора до края на дните си и нито ден по малко. Всичко се вижда на яве. Полиция защитава престъпници убийци..... Участва даже и в схеми. Най бедните си останахме.......завинаги.

48

Анонимен

преди 1 година

И на следващите избори овцете ще си изберат същия... Без да съм врачка мога да позная даже подредбата на първите 5 сили... Научих по трудния начин колко струваме като нация ! Броя дните до затриване на тази територия.

fallback