Снимка: БГНЕС
fallback

Вариант е да се пробва правителство на малцинството на ГЕРБ с подкрепа в плаващи мнозинства по ключови въпроси. Това каза политологът доц. Даниел Смилов за Нова Нюз.

По думите му има варианти за съставяне на правителство, не са затворени всички врати. "Не виждам вариант на управление ГЕРБ, ПП и ДБ. Бих искал да видя повече от предложението на ГЕРБ, в момента е неясно и може да бъде тълкувано като различни неща, трябва да предложат по-ясна формула. Ще бъде правителство на ГЕРБ, ДПС и БВ или на малцинството?

Oще по темата
  ГЕРБ трябва да покаже, че са си взели поуки, за да получат подкрепа", подчерта Смилов.

"Не се вижда признаване на проблем с корупция при ГЕРБ и какво може да се направи, за да се изчисти името им и да се преодолее тази репутация. Можеха да заемат по-ясна позиция за Гешев. Те биха могли да предложат към декларация за отстраняването му. Така може да се отвори възможност за участие на ГЕРБ във властта", посочи той.

Според него трябва да има партийни разговори. "Нормално е политическите партии да си говорят. Това не означава коалиция. Радев вероятно ще даде третия мандат на БСП, ако се базираме на досегашния му избор. Ако реши да избере друга партия, би трябвало да избере такива, които имат шанс за коалиция. Трудно ми се струва, че би го дал на БСП. Би било рискова стратегия Радев да продължи да управлява чрез служебни кабинети", смята политологът. И допълва, че позицията на президента за приемането на Украйна в НАТО е неприемлива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

ГЕРБ,ДПС, Възраждане

преди 1 година

Да видим как ГЕРБ ще направят правителство. Да са мислили преди да свалят предното. И тогава имаше криза и война, но това не попречи на ГЕРБ, ДПС и Възраждане да свалят правителството. Нека сега същите тези три партии да си поемат отговорността и да няправят те правителство. Общо имат 130 депутати - напълно достатъчно за мнозинство.

23

Ангелина

преди 1 година

Диалог е разговор между хора с приблизително еднакъв манталитет ,интелект и най- важното да има чуваемост.Няма как да има "диалог" с хора ,които са престъпници ,въпреки ,че в България съществува възможността все още ,но и това ще свърши ,когато същите вместо да са в затвора ,са в НС.

22

Защо политиците

преди 1 година

се хвалят какви политически сили са след безбройните ялови избори ? Смятат българите за наивни ? Половината българи са в чужбина, с двойно гражданство ! Защо българите работят и плащат данъци в други европейски държави ? Там политиците от различните партии са се разбрали да следват Общонационални Дългосрочни Икономически Програми за развитие и това осигурява по добър живот за всички !

fallback