Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Прокуратурата е изпратила вчера призовка до лидера на БСП Корнелия Нинова, с която изисква червената шефка да се яви веднага на разпит.

„Написано е, че мога да си взема и адвокат. Освен това се изисква да предоставя на прокуратурата запис и заверени копия на протокол и стенограмата от проведено заседание на Националния съвет на БСП на 28 август“, съобщи Нинова.

Oще по темата

Прокуратурата иска от нея да връчи призовки на още двама от ръководството на левицата и те също да се явят на разпит, за да обяснят какво са говорили по време на партиен пленум на БСП.

Нинова отсече, че няма да се яви на разпит в прокуратурата.

„Представители на МП да дойдат и да ни отведат принудително на разпит“, отсече тя.

„Няма да предоставя и един лист документ от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят със заповед за претърсване и изземване, чакам ги на „Позитано“ 20 да дойдат да си ги вземат“, настоя още Нинова.  

Лидерът на БСП отсече, че от партията ще сигнализират всички европейски и български институции, за това което се случи.

„Докато съм лидер на БСП партията няма да влезе в игрите задкулисието. Докато не реформираме издълбоко и истинска правосъдната система на България няма да излезем от омагьосания кръг, в който се въртим 30 години“, коментира тя.

„Прокуратурата взе в свой ръце вътрешнопартийния преврат в БСП. Прокуратурата е бухалка за неудобните, а не инструмент на справедливост. Прокуратурата е частен инструмент на задкулисието.  Свършиха ли дрогираните шофьори, които избиват хора по улиците, престъпниците които изнасилват възрастни жени по селата за 20 лева, нагласените обществени поръчки, наркотрафикантите, та се заехте с уреждането на  вътрешнопартийните въпроси на БСП“, настоя червената шефка.

Според нея е безпрецедентно прокуратурата да решава проблемите на БСП.

Причината да я викат на разпие е образувана проверка на прокурор по жалба на Кирил Добрев, който е изключен от партията, но съдът отказа да впише това изключване.

„Добрев идва на заседанието, присъства, изказва се два пъти и сега жили, че не е допуснат на Национален съвет, но това е конкретният повод, за да се намеси прокуратурата по този начин в БСП. Преписки на престъпници стоят с години на бюрата, а това нещо е задвижено в рамките на два месеца. Цялата машина е включена срещу БСП. 5 години Борисов си отглеждаше вътрешна опозиция и и я хранеше, след това служебният кабинет уволни всички хора на БСП, върна модела ГЕРБ, сега включват последното си оръжие – прокуратурата“, коментира Нинова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

ПроСоТо

преди 1 година

до анонимен:..-"Б Б" САМ изгради имиджа си на мафиот и престъпник ...САМ се дефинира като "Събирателно име на ъндърграунда"..Така че която и мръсотийкада разровиш,смело можеш да споменеш "великите" инициали..

129

Анонимен

преди 1 година

Корнелия съвсем заприлича на намусена и кесела лелка зарзаватчийка от пазара.

128

Ей!

преди 1 година

Няма да закачате Корнелия, че ще дойда да ви нашляпам по задниците!

fallback