Снимка: БГНЕС
fallback

Доставките на природен газ от Азербайджан за България ще разкъсат здравата хватка от руския газ върху региона и заедно с останалите инфраструктурни проекти, които текат, ще допринесат за развитието на газова мрежа, на която може да се разчита.

Това заяви гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис по време на церемонията по официалното въвеждане в търговска експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България. Домакин на събитието, което се провежда в Националния дворец на културата, е президентът Румен Радев.   

Мисля, че всички осъзнаваме по-широкия геополитически смисъл на това мероприятие, отбеляза Мицотакис. Относно интерконектора той каза още, че тръбите ще подсилят сигурността на доставките и за цяла Европа.

Мицотакис припомни, че Гърция е работила с предходните правителства на България, за да се стигне до прикючването на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен, к.13. Чак пък много добри съседи: от юг - визангийците,които ни доят с комисиона 30-50%, на югозапад - РСМ, за която сме татари, на север - румънците, на запад сърбите. Да си спомним Междусъюзническата война, Първата световна война ПСВ, сетне ВСВ. Балканите винаги са смятани за барутния погреб/бурето с барут на Европа. Ама какво да правим - съседи сме, пущината...

18

Ха ха

преди 1 година

Хаха ми той пак е руски купен от вас с надценка

17

Анонимен

преди 1 година

Най после балканите се осъзнаха. Най после ни светна, че комунистите ни делят вече 100г! Балканите са силни и мощни, ако сме заедно ще станем сила, която никой неможе да доближи. Но всички народи тук трябва да го осъзнаем! Балканите трябва да бъдат единни и да си помагат .

fallback